Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.

   Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ωραιοκάστρου (Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω.) στα πλαίσια της Πολιτιστικής του δράσης, έχει την εποπτεία των Βιβλιοθηκών.

   1. Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου, στη δημοτική ενότητα Ωραιοκάστρου, Βασιλέως Γεωργίου & Τραπεζούντας, στη δημοτικό κτήριο «Ιωάννης Καποδίστριας», τηλ.2313304067

  2. Βιβλιοθήκη Μελισσοχωρίου, στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας, τηλ. 2394033212

     Οι παραπάνω Βιβλιοθήκες παρέχουν υπηρεσίες δανεισμού βιβλίων σε  πολίτες – δημότες.

     Σκοποί και στόχοι των Βιβλιοθηκών, είναι να προωθεί χωρίς πολιτικές, θρησκευτικές, οικονομικές, φυλετικές και άλλες διακρίσεις την εξάπλωση της γνώσης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και να καθιστά εφικτή την πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία, ενισχύοντας την αναγνωσιμότητα και κάθε είδους σχετικής μορφωτικής και πολιτιστικής  δραστηριότητας.

   Συντελεί στην παροχή πληροφοριών για την κάλυψη εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών και την ενίσχυση της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

     Συνεργάζεται με τις σχολικές μονάδες του Δήμου για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων - δράσεων  σε συνεργασία,  με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας, ψυχαγωγίας και καινοτομίας με σκοπό την ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών - νέων.

    Προωθείται μέσω των Βιβλιοθηκών η χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την πρόσβαση σε διάφορες μορφές πληροφόρησης.

   

  «Λέσχη Ανάγνωσης»

    Στα πλαίσια λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Ωραιοκάστρου λειτουργεί η «Λέσχη Ανάγνωσης» με δραστηριότητες λογοτεχνικές, παρουσιάσεις  συγγραφέων, με μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές  παραστάσεις, προβολές θεμάτων αρχαιολογικού, θρησκευτικού ενδιαφέροντος, ψυχολογικά, φιλοσοφικά θέματα.

   Υπάρχει «ανοιχτή» πρόσκληση από τη Λέσχη Ανάγνωσης  για όσες και όσους έχουν ανάλογα με τα παραπάνω ενδιαφέροντα, να προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη Ωραιοκάστρου κάθε Τετάρτη στις 19:00μ.μ.

  Βιβλιοθήκη

  Ωραιοκάστρου

  2313

  304067

  Βιβλιοθήκη

  Μελισσοχωρίου

  23940

  33212